Jacobs Cold Brew

Cold Brew, eli kylmäuutettu kahvi, on rantautunut Yhdysvalloista Suomeen viime vuosina ja noussut nopeasti suosituksi kesäiseksi juomaksi.

Cold Brew valmistetaan uuttamalla kahvia kylmässä vedessä vähintään kahdeksan tunnin ajan. Tästä kahvijuomalle kehittyy makea, matalahappoinen ja pehmeän aromikas maku.

Kahviloissa tilattavat jääkahvit valmistetaan yleensä kuumaan kahviin ja viilennetään jäillä ja maidolla. Cold Brew voidaan nauttia sellaisenaan mustana tai sen voi tarjoilla maidolla ja/tai makusiirapeilla maustettuna oman maun mukaan.

NÄIN VALMISTAT

Tarvitset nämä:

  • Pressopannu
  • 110-120 g* Jacobs Krönung Classic -suodatinkahvia
  • 1 l raikasta vettä

*vinkki: mikäli käytössäsi ei ole keittiövaakaa kahvin punnitsemiseen, yksi kahvimitallinen vastaa 7 g kahvia.

Tee näin:

  1. Mittaa kahvi pressopannuun.
  2. Lisää vesi ja sekoita.
  3. Aseta pressopannun kansi ja mäntä paikalleen. Paina mäntää hieman alas.
  4. Laita kahvi hautumaan jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.
  5. Paina pressopannun mäntä alas, jotta kahvipurut painuvat pohjaan ja pinnalle jää puhdasta kahvijuomaa.
  6. Lisää lasiin jäitä ja tarjoile kahvi oman makusi mukaan.